Heren shirtZowel Reiger Boys Heren 1 als Reiger Boys Vrouwen 1 zijn door de poule goed doorgekomen en hebben zich geplaatst voor het vervolg in de beker, de tweede elftallen sneuvelden jammerlijk. De mannen van Reiger Boys speelden wederom op eigen veld, tegenstander was het Haarlemse DSK. En dit al voor het 3de achtereenvolgende seizoen! De boys kwamen pas in de slotfase van de 1e helft op stoom en uiteindelijk prijkte er een 8 – 0 eindstand op het scorebord. De ruststand was slechts 1 – 0.

Vanaf meet af aan, was al duidelijk. Dat de heren niet hoefden te verliezen, waren vanaf de 1e seconde scherp. Maar in de eerste 35 minuten werden er nauwelijks kansen gecreëerd door de ploeg van coach Boukes. Wel waren er een aantal mogelijkheden, zo volleerde Mitchell Pichotte van buiten de 16 meter en moest keeper Muller (DSK) zich strekken en tikte de bal uit de kruising. Diederik Luiken probeerde vanaf 5 meter de bal via een hakbal in het doel te krijgen. Hetgeen niet lukte. Een derde mogelijkheid was voor Sem van Maren, die de bal op de achterlijn staande niet goed raakte, waardoor keeper Muller redding kon brengen.

In de 38ste minuut was het dan ‘eindelijk’ raak, Daan de Vries opende de score met een harde en rake kopbal. Diederik Luiken legde na uitstekend te zijn doorgekomen op links de bal panklaar op het hoofd van De Vries. Die de bal hard binnensloeg met zijn kopbal, 1 – 0 en dit werd de ruststand.

Na de thee (na rust) ging het pas echt lopen bij Reiger Boys, ook omdat de tank bij de bezoekers leeg raakte en ze niet konden wisselen. Maar voordat het 2 – 0 voor Reiger Boys kreeg aanvoerder Jan Koekenbier (DSK) de kans op de gelijkmaker. Maar hij zag zijn inzet gestopt worden door keeper Stoop, die voor de rest van de wedstrijd niets te doen had. Het enige wat hij moest doen, deed hij voortreffelijk. En voorkwam daarmee de tegentreffer, die misschien voor vleugels bij DSK zou zorgen. Echter in de tegenaanval zorgde Dave van Dekken voor de beslissing in de wedstrijd, hij zette de thuisploeg in de 48ste minuut op 2 – 0. Dave van Dekken zorgde nauwelijks 3 minuten later voor de 3 – 0, er waren 51 minuten gespeeld en de stand was 3 – 0.

Daarna in een periode van een kleine 4 minuten, voerde Daan Prins een klein showtje op. Door in de 60ste, 62ste en 63ste minuut met een loepzuivere hattrick voor de 4 – 0, 5 – 0 en 6 – 0 zorgde. En het verzet van DSK daarmee definitief gebroken was en omdat er nog dik 25 minuten te spelen waren. Dachten de toeschouwers, weer aan een uitslag in de ‘dubbele’ cijfers.
Zeker toen Diederik Luiken in de 65ste minuut er 7 – 0 van wist te maken, het slotakkoord in de wedstrijd was voor Dave van Dekken, die in de 78ste minuut zijn 3de van de wedstrijd maakte en de latere 8 – 0 eindstand op het scorebord zette!

Ondanks nog een aantal uitstekende mogelijkheden blijf de score op 8 – 0 steken. Daarmee werd zo dacht men, afscheid genomen van de Beker. Want niemand had verwacht dat DTS zou gaan verliezen van Westzaan, niets was minder waar. Westzaan was al om 14:30 uur begonnen en bleek de wedstrijd tegen DTS met 2 – 1 winnend af te sluiten. Waardoor Reiger Boys op doelsaldo (19 – 2) om (8 – 4 van DTS) zich toch nog plaatste voor de Knock – Outfase van de Bekercompetitie.

De Vrouwen kregen weliswaar met 8 – 0 op de welbekende broek, maar waren al als 2de geplaatst voor de Knock – Outfase in de Landelijke Beker. Reiger Boys Vrouwen moesten spelen in Amsterdam, tegen Topklasser Wartburgia en die waren duidelijk veel te sterk. Reiger Boys Vrouwen zag keepster Spieker in de warming – up geblesseerd raken, achteraf was zij tijdens de laatste training van afgelopen al geblesseerd geraakt. En omdat zij de enige keepster in de Vrouwenselectie is, werd er geen risico met haar genomen. Kelly Blankert heeft haar vervangen in het doel. En heeft dus 8x moeten vissen.

Helaas werden de tweede teams uitgeschakeld. De heren 2 werden door het 3 – 1 verlies tegen Argon 4 uitgeschakeld. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de mannen van trainer Kebabci minimaal 1 punt nodig om de poule te winnen. Maar de verliep anders dan verwacht, de doelpunten vielen allemaal in de 2de helft.

De Vrouwen 2 namen afscheid met een mooie 5 – 1 overwinning op ST. West Frisia / Dindua (FC Enkhuizen zoals de ploeg gaat heten). Vooraf was al duidelijk dat de wedstrijd er niet meer toe deed, omdat DZS zich op het laatste moment (hadden 2 wedstrijden gespeeld) terugtrok uit de beker. De doelpunten van Reiger Boys Vrouwen 2 werden gemaakt door: Lieke Grooff, Reza Broersma (2) en Judith van Dienst (2).

Volgende week start de competitie:

12:30 uur Reiger Boys Vrouwen 1 – ACV Vrouwen 1 (op het kunstgrasveld)
15:00 uur Reiger Boys Vrouwen 2 – DSS Vrouwen 2 (helaas op natuurgras, geen omroep dus…….)
15:00 uur DEM Heren 1 – Reiger Boys Heren 1
16:45 uur DEM Heren 2 – Reiger Boys Heren 2