Poster Mixtoernooi 6 tegen 6v2Vooraf wisten we dat de beslissingen vandaag gingen vallen. Met 2 speelrondes op 1 dag voor de boeg, en in de wetenschap dat alleen Barcelona zich al verzekerd van een plek voor de halve finale, waren spannende potten vrijwel zeker gegarandeerd. Er waren nog 3 plaatsen te vergeven en ieder team had nog kans om zich te plaatsen. Vooraf genoeg ingrediënten dus om er een mooie voetbalochtend van te maken.

Speelronde 4
Bayern Munchen - Ajax 4 - 5
De verliezer van deze wedstrijd wist vooraf dat plaatsing voor de halve finale niet meer mogelijk zou zijn. In een enerverende wedstrijd, waar beide teams wisselend aan de goede kant van de score stonden, was het uiteindelijk team Ajax die de laatste strohalm greep en met 4 - 5 de overwinning naar zich toe trok. Bayern Munchen wist zich hierdoor sowieso veroordeelt tot de wedstrijd om plek 5 en 6 op de laatste speeldag.

Juventus - Barcelona 5 - 2
Juventus moest winnen van de nog ongeslagen koploper Barcelona om zicht te houden op de eerste plaats. Het reeds geplaatste Barcelona was niet in staat om hun vorm van de voorbije weken vast te houden en Juventus trok dan ook terecht aan het langste eind. Dankzij een 5 - 2 overwinning behield ook Juventus nog kans op de eerste plek.

PSG - Liverpool 1 - 6
PSG had vooraf een afmelding van 1 van de steunpilaren van het team en had tegen Liverpool niet hun beste vorm. Het in bloedvorm verkerende Liverpool was deze wedstrijd net een maatje te groot. PSG was dan ook niet in staat om een ruime nederlaag te voorkomen. Liverpool trok met 6 - 1 aan het langste eind.

Speelronde 5
Liverpool - Juventus 10 - 5
Beide teams konden nog aanspraak maken op de eerste plek. Juventus zou bij winst verzekerd zijn van de eerste plek dankzij een beter onderling resultaat tegen Barcelona. Liverpool zou bij winst en puntverlies van Barcelona tegen Ajax de eerste plek overnemen. Al met al genoeg ingrediënten voor een spannende pot.

De wedstrijd, waarbij de emoties soms hoog opliepen, was het aanzien meer dan waard. Juventus nam snel het initiatief en nam een 2 - 0 voorsprong. Hierna kwam Liverpool beter in de wedstrijd en dankzij een aantal prachtig uitgespeelde aanvallen namen ze een voorsprong en gaven deze niet meer weg. Liverpool bouwde hun voorsprong uit tot 10 - 5 en hield daarmee Juventus onder zich in de kwalificatiepoule.

PSG - Bayern Munchen 5 - 4
PSG liet er deze wedstrijd geen gras over groeien en nam al snel een ruime voorsprong en leek de wedstrijd onder controle te hebben. Bayern herpakte zich in de 2e helft en knokte zich terug in de wedstrijd en kwam bijna langszij. Uiteindelijk was het toch PSG dat aan het langste trok door de wedstrijd te winnen met 5 - 4. Hiermee was ook PSG zeker van een plek in de halve finales volgende week. Bayern Munchen is veroordeelt voor het spelen van de wedstrijd om plek 5.

Ajax - Barcelona 4 - 5
Wanneer resultaten tegen andere tegenstanders als maatstaf worden genomen, zou Barcelona Ajax ruim moeten verslaan. Zoals vaker is dit geen garantie en dat bleek wel. Ajax had de zaakjes vandaag goed op orde en na de overwinning op Bayern gaven ze ook Barcelona goed tegenstand. Ze lieten zien wel degelijk een ploeg te zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Toch nam Barcelona een 5 - 2 voorsprong en leek de overwinning en daarmee 1e plek verzekerd te hebben. Ajax knokte zich knap terug tot 5 - 4 maar kwam uiteindelijk tijd tekort en trok nipt aan het kortste eind.

Eindstand poule

De poulefase is gespeeld en de 4 teams die zich hebben gekwalificeerd voor de play-offs zijn bekend. Omdat het onderlinge resultaat de doorslag geeft is Barcelona poule winnaar geworden dankzij een positief onderling resultaat tegen Liverpool. Samen met Liverpool, PSG en Juventus zullen zij gaan uitmaken hoe de eerste 4 plekken verdeeld gaan worden. Ajax en Bayern Munchen zullen gaan uitmaken wie er 5e en 6e worden.

Het schema voor volgend weekend is terug te vinden op www.tournify.nl/live/reigerboysmto11eno10

Kijk hier naar een filmpje van een penalty.

Hopelijk mag er aankomend weekend nog worden gevoetbald. Mocht dit niet zo zijn dan verplaatsen we de finalerondes naar de eerstvolgende mogelijkheid dat het weer is toegestaan.

Hoofdscheidsrechter Jan

Poster Mixtoernooi 6 tegen 6v2