prijzenWow! Wat een ontknoping op de finaledag van de Champions Cup Mixtoernooi. 4 onvervalste thrillers, de 2 halve finales, de finale en de wedstrijd om plek 3 waren allen wedstrijden waarbij iedereen op het puntje van zijn stoel zou zitten. Spanning, zenuwen, prachtige acties en doelpunten waren de ingrediënten van vandaag. Helaas nog steeds zonder toeschouwers maar dat mocht de pret niet drukken.

De 4 geplaatste teams voor de halve finales zouden vandaag gaan uitmaken wie de felbegeerde Champions Cup omhoog zou mogen houden.

2 halve finales stonden op het programma. Barcelona - Juventus ( nr 1 tegen 4 van de voorronde) en Liverpool - PSG ( nr. 2 tegen 3 van de voorronde) Verder speelden Ajax en Bayern Muchen de wedstrijd voor plek 5.

Barcelona - Juventus
Vorige week had Juventus Barcelona hun eerste nederlaag toegediend en ook nu gingen ze met veel vertrouwen van start. Na wat kansjes over en weer bleek dat beide teams de organisatie goed op orde hadden. Barcelona had een licht veldoverwicht maar paal en lat stonden doelpunten in de weg. Aan de andere kant was Juventus wel trefzeker. Een minuut na de 1-0 nam Juventus zelfs een 2-0 voorsprong. Dit was het signaal voor Barcelona om alle schroom van zich af te gooien. Juventus werd vastgezet en kwam niet meer onder druk uit. Nog 2x de paal stond een treffer in de weg maar nadat de 2 - 1 was gevallen duurde het niet lang voordat Barcelona de 2- 2 en 3 - 2 voor hun rekening nam. Ze gaven de voorsprong niet meer weg en plaatsen zich voor de finale. Juventus was hiermee veroordeeld tot de strijd om plek 3.

Liverpool - PSG
Waar Liverpool PSG vorige week nog op een 6-1 nederlaag had getrakteerd bleek snel dat PSG dit keer meer tegenstand te bieden had. Liverpool begon sterker en creëerde kansen maar het vizier stond niet op scherp. Ook PSG bleef gevaarlijk met een aantal snelle counters. Toch leek Liverpool de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vrijwel de hele wedstrijd stonden ze aan de goede kant van de score en leek zich te kwalificeren voor de finale. Maar de ongeschreven regel in het voetbal was ook hier van toepassing. Als je ze zelf niet maakt, dan vallen ze aan de andere kant. En dit gebeurde, PSG kwam vlak voor tijd langszij tot 4 - 4. Hierdoor werd de wedstrijd beslist op penalties. PSG nam deze net iets beter en plaatste zich voor de finale tegen Barcelona.

Finale Barcelona - PSG
Ook de finale was wederom een wedstrijd waar de spanning voelbaar was. Halverwege de 2e helft kwam PSG op een 1 - 0 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. In de 2e helft nam Barcelona het initiatief en kwam snel op 1- 1. Niet lang daarna viel ook de 2 - 1 en Barcelona leek hiermee de winnaar te gaan worden. PSG rechtte de rug en kwam op 2 - 2. Hierna kregen beide teams weinig grote kansen meer en besloot scheidsrechter Jan Dekker dat het einde wedstrijd was. Dit betekende dat wederom penalties zouden gaan uitmaken wie de winnaar zou worden. Ook hier was de spanning voelbaar, er werden er meer gemist dan gescoord. Stan Happe scoorde uiteindelijk de winnende penalty. PSG trok de penaltyserie en daarmee de 1e plek naar zich toe. Groot feest bij PSG, teleurstelling bij Barcelona.

3e plek Liverpool - Juventus
Ook in deze wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd. Beide teams stonden tijdens de wedstrijd regelmatig aan de goede kant van de score. Het was uiteindelijk Liverpool die dankzij een 6 -5 overwinning tegen het stugge en lastig te kloppen Juventus, de 3e plek greep.

5e plek
In deze wedstrijd om plek 5 stond behalve plek 5 toch ook de eer op het spel. Ajax wilde 5e worden terwijl ook Bayern hun eerste overwinning van het toernooi wilde behalen. Tijdens de rust stond Ajax nog aan de goede kant van de score maar uiteindelijk behaalde Bayern hun eerste overwinning en met een 14-9 overwinning werden ze 5e en Ajax 6e.

Er werd afgesloten met een prijsuitreiking waarbij er voor ieder team een mooie cup was en de scheidsrechters werden bedankt voor hun bijdrage. Ook voor de eerste 3 spelers bij de individuele prijzen, doelpuntenklassement, penaltyklassement, assists klassement en minst gepasseerde keepers was er een individuele prijs. Reiger Boys zelf had nog 3 paar keeperhandschoenen ter beschikking gesteld, deze werden, met een knipoog, aan de 3 keepers uitgedeeld met de meeste tegendoelpunten. Zo was er voor iedereen een leuk aandenken aan de afgelopen 5 weken. En voor wie het is ontgaan, achter de schermen heeft Floris van Rijn de afgelopen weken heel veel gefilmd. Hij heeft enorm veel mooi materiaal en tijd in de videomontage zitten om de video's te bewerken. T.z.t zullen de films aan de teams worden overdragen. Floris, alvast bedankt hiervoor!!

Al met al was het eenerg geslaagde editie van de Champions Cup waarin er 5 weken met veel passie en plezier is gestreden door alle jongens en meiden. Hopelijk worden de competities weer hervat maar mocht dit niet zo zijn, dan houden we deze opzet in ons achterhoofd. We hopen dat iedereen ervan heeft genoten en willen bij deze iedereen fijne feestdagen wensen.

Teamfoto 1 tm 6