rbnieuw2Bij Reiger Boys worden elke zaterdag zo’n 30 wedstrijden, of meer, gespeeld op een dag. Bij al deze wedstrijden is er behoefte aan een kleedkamer, wedstrijdveld en een scheidsrechter. In de rust nemen de trainers/begeleiders een kopje koffie en de spelers krijgen limonade uitgereikt. Zeer belangrijk voor deze zaken zijn de vrijwilligers van de ontvangstdienst. Zonder deze vrijwilligers is bovenstaande namelijk niet mogelijk. Binnen Reiger Boys worden leden of ouders ingepland om deze ontvangstdienst draaiende te houden.

De ontvangstdienst is opgesplitst in 3 tijdsloten: 8:00 tot 11:00 uur, 11:00 tot 14:00 uur en 14:00 tot 17:00 uur

Vanaf seizoen 2019-2020 is het zo dat er steeds 3 vrijwilligers worden ingepland. Dit betekent dat tot en met de onder 17 de ouders worden ingedeeld, vanaf de onder 19 de spelers zelf. Je wordt ingedeeld voor één tijdslot. Je ontvangt een aantal weken van tevoren een mail met de tijd dat je ingedeeld staat, ook kan je dit terug vinden in de voetbal.nl app. Wij hopen, namens alle voetballers binnen de club, dat het lukt om tijd vrij te maken om deze ontvangstdienst te draaien. Mocht dit echt niet lukken dan dient er zelf binnen het team een vervanger gezocht te worden. Dit kan doorgegeven worden via ontvangstdienst@reigerboys.nl.

 

Met 60 teams is de verwachting dat je ongeveer 2 keer per jaar wordt ingedeeld. Binnen het team is iedereen dus één of tweemaal aan de beurt.

Wat zijn, onder andere, de taken van de ontvangstdienst?

  • Ontvangen van het bezoekende team en de scheidsrechters.
  • Waardevolle spullen opbergen in kluisjes
  • PC’s opstarten en uitslagen invoeren
  • Limonade en thee klaarzetten en indien nodig uitgeven
  • Vragen beantwoorden.

Sta ik er dan alleen voor? Nee zeker niet. Er is altijd iemand van de verenigingsdienst aanwezig die bereid is om de vragen die ontstaan te beantwoorden, ook is hij/zij verantwoordelijk bij calamiteiten. De verenigingsdienst meldt zich altijd bij aanvang van deze dienst.

Via deze link komen jullie bij een bericht uit 2020, een kort verslag van de verenigingsdienst toen: klik hier.

Lijkt het je leuk om vaker, eventueel in een groep, de ontvangstdienst in te vullen stuur dan een mail naar ontvangstdienst@reigerboys.nl. Deze uren tellen ook mee voor de vrijwilligersbijdrage die je kan terugkrijgen als je 8 uur vrijwilligerswerk hebt gedaan. Mocht je feedback hebben op de taken van de ontvangstdienst of op andere wijze graag contact willen dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,
Rick Zwanenburg
Bestuurslid voetbalzaken Facilitair