Vrienden van 080122 Hans Vrienden van 080122 Nico Vrienden van 080122 Henk

Het is donderdagavond 6 januari 2022, het is donker, koud en nat, als er aangebeld wordt. Daar staan vier half verkleumde bestuursleden van Reiger Boys, de fietsen op de standaard en op slot: Michael Willems, Stefanie Hoogland, Eric de Hart en Wil Verkooijen. Uiteraard worden ze van harte uitgenodigd om binnen te komen. Het is te zien dat zij snakken naar iets warms, dus de koffie staat al gauw voor hun neus.

Als zij wat ontdooid zijn komt de aap uit de mouw: zij komen, als verrassing, met de felicitaties voor het 25-jarig bestaan van “De Vrienden van Reiger Boys” en onderstrepen die felicitaties met een origineel cadeau: een Reiger Boys-shirt met de opdruk “25 jaar Vrienden van Reiger Boys” en het bijbehorende logo van De Vrienden. Het was eigenlijk de bedoeling geweest om dit shirt op 10 december uit te reiken aan de bestuursleden van De Vrienden, tijdens de speciale avond die De Vrienden (samen met de sponsorcommissie) hadden georganiseerd, maar die vanwege de corona perikelen helaas moest worden uitgesteld tot nader order.

Natuurlijk werd deze actie heel erg op prijs gesteld en werden de stoere fietsers bedankt. Volledig doorgewarmd stapten zij vervolgens weer op de fiets en reden naar de adressen van de andere twee bestuursleden van De Vrienden: Nico de Krijger en Henk Tromp, met dezelfde verrassing. Alles bij elkaar een flinke fietstocht door de dreven van Heerhugowaard.

Vanaf deze plaats bedanken wij het bestuur van Reiger Boys heel hartelijk voor de leuke en verrassende actie en het unieke shirt (op bijgaande foto’s te zien).

Hans van der Veldt, mede namens Nico de Krijger en Henk Tromp

Vrienden van 080122 Hans

Vrienden van 080122 Nico

Vrienden van 080122 Henk