VoorbladVandaag de dag is het eenvoudig om te weten te komen wanneer je team moet spelen. Maar in het verleden was dit wel anders. Tot begin jaren 60 moest je naar een kastje fietsen wat langs de weg stond, bijvoorbeeld bij Cafe Rietbergen langs de Middenweg, waar een overzicht hing van de te spelen wedstrijden.

In 1965 werd de Reiger geintroduceerd. Hierin stond het wedstrijdprogramma maar ook wedstrijdverslagen en clubinformatie. Deze werd wekelijks gedrukt en bij de leden thuis in de bus gedaan. Tot circa 2011 heeft de Reiger bestaan en in de laatste jaren ontvingen de leden deze in de mailbox.

Wij hebben de eerste Reiger gevonden, ook een foto van de eerste redactie Piet Weeland en zijn vrouw. Je kan deze nog eens doornemen. Wie de laatste twee jaren van de Reiger digitaal wil zien kan kijken in ons digitaal archief en klik hier.

p/s Voor wie het opmerkt, de eerste typmachine waarop alle copy werd uitgewerkt had geen y zodat Reiger Boijs als clubnaam gebruikt moest worden. Na enige tijd kwam er iemand een andere machine langsbrengen waarmee wel een letter y kon worden getikt.

 Voorblad

pagina 1

pagina 2 3

pagina 4 5

pagina 6

middenblad

pagina 7

pagina 8 9

pagina 10 11

pagina 12

Achterblad

Piet Weeland en vrouw

De eerste redactie van de Reiger, Piet Weeland en zijn vrouw.