Joop MennenOp donderdag 17 februari is Joop Mennen op 90-jarige leeftijd overleden.

Hoewel de meeste jongeren hem waarschijnlijk niet gekend hebben was Joop een markant Reiger Boys-man. Op het oude complex aan de Beukenlaan was Joop kind aan huis. Zeker als het eerste elftal thuis speelde was hij een vaste toeschouwer, want zijn zoon Richard was, als veel scorende spits, één van de dragende figuren van het eerste. Richard is helaas veel te jong (55) overleden.

Joop was, als Hagenees, altijd in voor een geintje, maar wist ook van aanpakken. Beroemd werd Joop als hij bij thuiswedstrijden van het eerste elftal met een groot blad vol met kroketten bij het publiek langskwam. Die kroketten vlógen weg! Vaak moest hij diverse keren een nieuwe voorraad in de kantine halen.

In 1984 deed Joop mee met de grote revue “Lief en leed in voetballand”, opgevoerd op de jaarlijkse feestavond in de zaal van “De Swan” (Rietbergen). Hij speelde vol vuur een prachtige solo op de trompet in het nummer “Motormania” (van Roman Holiday). Zoon Richard was toen de zanger. Van dit soort dingen genoot Joop!

Na de verhuizing van de club naar de Lotte Beesedijk kwam Joop nauwelijks meer naar het nieuwe complex. Vandaar dat alleen de wat oudere leden zich Joop nog goed zullen kunnen herinneren.

Op woensdag 23 februari is er gelegenheid tot condoleren (19.00-20.00 uur) bij de Waerdse Landen. De crematieplechtigheid vindt plaats op donderdag 24 februari om 14.00 uur (Waerdse Landen).