Week van de ScheidsrechterVan 1 oktober 2022 tot en met 9 oktober 2022 is het weer de week van de scheidsrechter. Een week waarin we stil staan bij deze belangrijke vrijwilliger tijdens de wedstrijden die er elke week weer worden gespeeld. Ook voetbalvereniging Reiger Boys doet hier aan mee.

Scheidsrechters zijn belangrijk voor spelplezier en sportiviteit voorafgaand, tijdens en na de wedstrijd. De KNVB, maar ook andere sportbonden, hebben om deze reden één week per jaar uitgeroepen om bij deze groep vrijwilligers stil te staan, de week van de scheidsrechter. Dit past helemaal bij waar Reiger Boys als vereniging voor staat. Een respectvolle en veilige leeromgeving, niet alleen voor spelers, ook voor scheidsrechters, begeleiders en welke andere vrijwilliger dan ook. De scheidsrechters hebben in de gedragscode van de club een plaatsje gekregen, onder punt 4 staat genoemd: “Aanvaard de beslissing van de scheidsrechter en bedankt hem/haar na afloop. Dit is niet alleen belangrijk in de week van de scheidsrechter maar elke wedstrijd weer.

Reiger Boys heeft goede en enthousiaste scheidsrechters. Dat zijn scheidsrechters die begonnen zijn bij de vereniging zelf, maar ook die vanuit de KNVB de overstap hebben gemaakt naar onze club. Laten we zeker ook niet de ouders of andere vrijwilligers vergeten die ook, soms in het zonnetje maar ook wel eens in de stromende regen, de wedstrijd als scheidsrechter begeleiden. Zonder al deze scheidsrechters is er geen enkele wedstrijd mogelijk, laten we daar bij stil staan, laten we daar onze dank aan uitspreken.

Op 8 oktober 2022 staan we bij Reiger Boys stil bij de week van de scheidsrechter en zetten we alle scheidsrechters in het zonnetje. Voor de scheidsrechters zal er gebak zijn in de bestuurskamer.

Op 14 oktober 2022 organiseren wij de avond van de scheidsrechter in de kantine van Reiger Boys. Een avond die in het teken staat van elkaar leren kennen, spelregels maar vooral een heel gezellig samenzijn met iedereen die zich zo geweldig inzet voor onze club. Uiteraard krijgen de aanwezigen deze avond het drinken en iets te eten van de club. We organiseren deze avond niet alleen voor onze scheidsrechters, ook trainers, ouders en spelers die interesse hebben in dit vakgebied zijn van harte welkom.

Tot slot: Net als vorige jaren roepen we alle teams op om na afloop van de wedstrijd de scheidsrechter te bedanken. Niet alleen deze week, maar ook alle andere weken. Toch staan we deze week extra stil bij onze scheidsrechters. We hebben vorig jaar gezien dat dat op heel veel manieren kan: bak een taart, geef een kadootje, zing een lied, vorm een erehaag of wat dan ook! En voor de duidelijk, JA! dat kan zeker ook bij uitwedstrijden! 

Bedenk iets leuks met je team en verras je scheidsrechter! Stuur ons foto’s of filmpjes van jullie actie, wij plaatsen deze dan op de website.

Rick Zwanenburg

Bestuurslid voetbalzaken facilitair.