RBO13 2 DZaterdag 3 juni speelde Reiger Boys onder 13-2 de finale van de KNVB beker tegen de 13-1 van de Rijp. De finale vond plaats op neutraal terrein in Uithoorn op het terrein van Legmeervogels. Onder ogen van veel publiek werd het een dag om nooit te vergeten voor het team.

Het was een dag waar al een lange tijd naar uitgekeken werd door de ploeg onder leiding van Bas van Langen, Martin Zand en Luuk Groenland. De weg naar de finale was namelijk een alles behalve makkelijke weg, maar toch was er vanaf het begin van het seizoen al geloof bij de mannen dat een bekerstunt er in zat. De poulefase werd overtuigend overleefd met als hoogtepunt een overwinning op Kolping Boys die later kon worden terug bekeken in een reportage op het NOS Jeugdjournaal (https://www.youtube.com/watch?v=oVLRgpWppTc ). In de Knock-out rondes werd er eerst eenvoudig afgerekend met een ander team van Kolping Boys. Hierna werd er na strafschoppen gewonnen van WSW. Ook rivaal AFC ’34 werd in een avondwedstrijd met veel pijn en moeite verslagen mede dankzij een late afstandsgoal van Daan Kuster. In de kwartfinale maakte de ploeg een uitje naar Texel om en er werd hier met 0-1 een ticket naar de halve finale behaald. In deze halve finale werd het roemruchte AFC Amsterdam getroffen waar een paar hele goede spelers rondliepen. Dankzij een ijzersterke eerste helft en fanatieke steun vanaf de zijlijn wisten de spelers de overwinning over de streep te trekken en hun plekje in de finale te bemachtigen.

De finaledag was er een voor in de boeken. Heerlijk weer, goede organisatie, sportieve fans en veel mooie finales waren de ingrediënten voor een heerlijke voetbalmiddag. De wedstrijd werd groots en professioneel aangepakt door de organisatie en aan alles was te merken dat er die zaterdag veel op het spel stond. Deze druk is er ook langzaam maar zeker ingeslopen bij de spelers en dat was meteen te merken na het eerste fluitsignaal. De ploeg was zichzelf niet door de zenuwen en dit resulteerde in een hele snelle tegentreffer. Toch hield het team hun hoofd omhoog en de goed keepende Koen Petersen wist de schade van het offensief van de Rijp te beperken. Gedurende de wedstrijd werd het duidelijk dat de Rijp redelijk veel ruimte weg gaf achter in en dat de verdediging van De Rijp op snelheid te kloppen was. Hier werd voor het rustsignaal nog gebruik van gemaakt door de snelle Gavanni Lopez Diaz die een 1-op-1 kans koelbloedig afmaakte waardoor de ruststand 1-1 was. Vol goede moed werd er afgetrapt aan de tweede helft en Reiger Boys kwam dan ook geheel terecht op een 2-1 voorsprong door een lekkere goal van de bliksemsnelle Ilias Eliouki. Echter, werd de feestvreugde meteen de kop in gedrukt door een snelle gelijkmaker van de technisch zeer vaardige spits van De Rijp. Reiger Boys bleef aandringen en nadat de keeper van de Rijp na een overtreding het veld uit werd gestuurd en er dus een speler op doel moest kreeg Reiger Boys diep in de tweede helft een penalty. Deze pingel werd met stalen zenuwen in de bovenhoek geknald door de hard werkende Lenn Zand. Toen leek de Rijp gebroken te zijn en vlak voor tijd beloonde Ilias Eloukil zijn goede spel met een tweede treffer op aangeven van Ismail Ait Brahim. Vlak na deze 4-2 floot de scheidsrechter af en kon het echte feest beginnen voor de toppers uit de 13-2.

Elke speler heeft gedurende dit bekertoernooi een zeer belangrijke bijdrage gehad. Dat omschrijft deze ploeg dan ook het beste, het zijn niet 11 individuen, maar een hecht team. Het is mooi om te zien hoe ploeg gedurende het seizoen een echte vriendengroep is geworden. Iedereen hoort er bij en ze doen het samen. Iedereen ging voor elkaar door het vuur en dat was dan ook de succesformule voor de winst in de bekertoernooi.

Dit is een fantastische prestatie toppers, gefeliciteerd.

RBO13 2 A

RBO13 2 B

RBO13 2 C

RBO13 2 D

RBO13 2 E