IMG 5216Maandagavond zijn de meiden van Reiger Boys bij elkaar gekomen om Suzanne Bakker te eren in onze Wall of Fame. Suzanne is een mooi voorbeeld van hoe je tegenwoordig carrière kan maken als vrouw in de wereld van voetbal. Dat voetbal niet alleen voor jongens is weten wij bij Reiger Boys natuurlijk allang maar dat hier ook steeds meer succes verhalen in zijn is natuurlijk nog mooier.

Suzanne heeft bij Reiger Boys gevoetbald in de jeugd bij de jongens en daarna bij de dames. Vanaf augustus 2004 is ze vertrokken bij Reiger Boys en naar Wartburgia gegaan. Bij Wartburgia heeft ze 3 jaar gevoetbald waarna ze in 2007 geselecteerd werd voor FC Utrecht, die in dat jaar ook toetrad tot de eredivisie voor vrouwen. In april 2017 werd bekend dat Suzanne de assistent-trainster wordt bij de nieuwe Eredivisie-club voor vrouwen Excelsior Barendrecht.

Een jaar later maakte ze de overstap naar Ajax om daar het nieuw opgerichte Talententeam te trainen. Vanaf het seizoen 2022/23 werd ze de trainer van het eerste vrouwenelftal. Ze tekende een contract voor twee seizoenen en werd in het eerste seizoen direct landskampioen. Ajax behaalde onder haar leiding verrassende overwinningen op Paris Saint-Germain en Bayern München in de UEFA Women's Champions League en stond uit eindelijk 2e in deze poule.

De Ajax Vrouwen hebben zich als eerste Nederlandse ploeg ooit geplaatst voor de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. Op 19 maart 18:45 uur speelt Ajax de eerste wedstrijd thuis in de Johan Cruijff ArenA tegen Chelsea FC. De returnwedstrijd wordt op 27 maart gespeeld in Londen.

Al met al maakt dit natuurlijk waarom we bij Reiger Boys erg trots zijn en wij Suzanne deze erkenning willen geven met een plekje aan de muur. Een plekje waar de meiden (en jongens) van Reiger Boys naar kunnen kijken en zien dat je dromen waar kunt maken.

IMG 5198

IMG 5203

IMG 5215

IMG 5223

IMG 5230

Kijk voor meer foto's op onze FaceBook pagina