RB kampioen 2013 MC1Zaterdag 11 januari was de laatste wedstrijd van de najaar competitie voor de MC2. Aangezien we gelijk stonden met GSV Met een wedstrijd minder gespeeld was het een kwestie van winnen of gelijk spelen en dan zouden we kampioen zijn. Van te voren was er al een waar app bombardement over deze wedstrijd op de Reiger Boys –app. Een pep-talk voor de motivatie was daarom niet nodig. De meiden waren er erg mee bezig! Zelf zou ik om kwart voor 12 van huis gaan naar het veld dus ging ik op zoek naar de spelerspassen die ik allemaal in mijn bezit heb maar nergens te vinden... Heel huize Valckx gemobiliseerd en zoeken maar niet te vinden. Dan toch maar naar Reiger Boys, misschien daar laten liggen.

"Te laat aanwezig" werd ik fijntjes ontvangen door de meiden in de kleedkamer en ze hadden gelijk. Wanneer de meiden te laat zijn laat ik dit ook altijd duidelijk weten. Ik legde uit waarom, pasjes kwijt, oei kunnen we dan wel spelen? Nou ja lange verhaal kort, de pasjes bij de laatste wedstrijd (uit bij KSV) laten liggen en die hadden ze naar Els Wezepoel gebracht, adres staat op het mapje. Dus uiteindelijk werden de pasjes, door mijn telefonisch ingeschakelde vrouw, gebracht. Gelukkig deed de scheids hier niet zo moeilijk over.

De wedstrijd, de meeste meiden waren een beetje hyper en hadden er veel zin in. Helaas werkte het weer niet erg mee, harde wind en een paar fikse buien maakten het erg koud en onaangenaam. De meiden probeerden er wel het beste van te maken maar de harde tegenwind in de eerste helft zorgde ervoor dat het voetballen erg lastig was. De keeper van SVW was ook nog eens erg goed in vorm en bij de paar kansen die we hadden wist zij de ballen steeds te keren. Uiteindelijk gingen we de rust in met een 2-0 voorsprong wat gezien de vorige wedstrijd tegen SVW (0-9 winst uit) een mager resultaat was. Doordat Suzanne in de 2e helft er ook bij kwam was het hele team compleet. 16 meiden met de "gevestigde orde", Benthe, Sterre, Sanne, Selma, Jenny, Lorraine en Suzanne. Verder Daphne, Coco, Britt, Merwe en Bo die nog niet zo lang voetballen plus Marije, Christa en Ida die dit jaar van de MD waren overgekomen naar de MC. Vandaag was ook het debuut van Floor die al een paar maanden met ons meetraint en nu ook mocht mee voetballen. En wat voor een debuut, het is slechts weinigen gegeven om bij hun debuut meteen kampioen te worden. En kampioen werden we want in de 2e helft wisten de meiden er nog 2 bij te scoren waardoor er een 4-0 zege op SVW werd behaald. Voor een aantal meiden, Selma, Suzanne, Sterre en Benthe al het derde kampioenschap in 6 jaar. Bij de ME, bij de MD en nu bij de MC kampioen geworden, klasse meiden! Uiteraard iedereen gefeliciteerd, kampioen wordt je met het hele team en een team zijn jullie, goede opkomst met de training en bijna altijd iedereen aanwezig tijdens de wedstrijden, top! Ron bedankt voor de goede trainingen die hebben dus het gewenste resultaat, kijken of we dit in de 2e seizoenshelft ook kunnen doortrekken! Namens de meiden de familie Meinders en Moot bedankt voor de traktatie!

De voorjaarscompetitie spelen we tegen Berdos, Duinrand S, Egmondia, Limmen en Vitesse '22. Mooi in de buurt allemaal. Eerste wedstrijd is 25 januari tegen Vitesse '22 uit om 14.30 uur in Castricum.

Co(ach)