Afgelopen zaterdag 12 september was het dan eindelijk zover. Om 9.00 uur stond het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen tussen Kolping Boys O.10 en Reiger Boys O.10 op het programma en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Na de aftrap nam Reiger Boys direct het initiatief en dat resulteerde al na 5 minuten spelen in een treffer. Nadat de doelman van Kolping Boys het schot van Dave in eerste instantie stopte was Darren er als de kippen bij om de afvallende bal af te ronden. Ze konden niet erg lang profiteren van deze voorsprong want Kolping Boys kwam na 7 minuten spelen alweer langszij.

De mannen waren een beetje overdonderd door het spel van Kolping Boys en kwamen al gauw op een 3-1 achterstand. Met deze stand gingen de mannen van Reiger Boys enigszins teleurgesteld de kleedkamer in voor de rust. Na een tactische bespreking van Alex in de rust, kwamen de mannen van Reiger Boys vol goede moed het veld weer op om de tweede helft te spelen. Met opgeheven hoofd begonnen ze aan de tweede helft en dat resulteerde al gauw in een prachtige treffer van Sem 3-2. De goed geoliede machine begon weer volop te draaien en al gauw kwamen we door een prachtig schot in de kruising van Jesper op 3-3.

Kolping Boys kreeg nog een aantal goede kansen op de voorsprong maar Jesmer, Marc, Sem en Jochem hielden het doel keurig schoon.Na een schitterende uitgespeelde aanval met mooi combinatievoetbal maakte Sanne op fraaie wijze de 3-4 en kort daarna schoot Thijs ook nog de 3-5 tegen de touwen. Kolping Boys deed nog wel wat terug door de 4-5 te maken maar de mannen van Reiger Boys hadden zelf het volste vertrouwen in een goede afloop van deze wedstrijd.

Waar iedereen bij Reiger Boys dacht dat de wedstrijd werd beslist met een strakke schuiver van Jesper in de linker onderhoek, keurde de scheidsrechter deze goal af want de bal was al achter geweest. Vlak voor tijd haalde Sanne toch nog alle hoop op een gelijkspel bij Kolping Boys weg door de 4-6 te scoren en zo de wedstrijd te beslissen.

Een heel groot compliment voor het team van een trotse supporter omdat ze ondanks de ruststand van 3-1 bleven geloven in een overwinning.