logo GGDBeste (hulp-)jeugdtrainers en stewards,

Allereerst willen wij onze dank uitspreken aan jullie, want zonder jullie kunnen onze kinderen niet voetballen op onze vereniging.

Vanuit Heerhugowaard Sport N.V. hebben wij informatie van de GGD Hollands Noorden ontvangen over de mogelijkheid dat jeugdtrainers zich kunnen laten testen op Covid-19.

In de bijlagen van deze brief vind je alle informatie vanuit de GGD:
GGD Begeleidende brief
GGD Bijlage 1: Triagehandleiding teststraat
GGD Bijlage 2: Aanmeldformulier teststraat
GGD Bijlage 3: Voorbeeldinstructie teststraat

 

Samengevat betekent dit de volgende processtappen voor jou als jeugdtrainer/stewards: Methode zelfstandig aanmelden

Hoe werkt de teststraat:

  1. De persoon die getest wil worden doorloopt triageschema om te beoordelen of hij of zij in aanmerking komt voor een test. (zie bijlage 1)
  2. Hij/zij vult op het aanmeldformulier (zie bijlage 2) de benodigde gegevens in, inclusief een arts die de uitslag ontvangt.*
  3. Hij/zij mailt het volledig ingevulde formulier door naar dezorgtest@ggdhn.nl Hiermee geeft de persoon die getest wil worden toestemming geeft dat GGD Hollands Noorden zijn/haar persoonlijke gegevens opslaat en gebruikt om de Covid-19 test bij hem/haar uit te kunnen voeren en te delen met het testlaboratorium.
  4. De GGD beoordeelt of de persoon in aanmerking komt voor een test.
  5. De te testen persoon ontvangt van de GGD een uitnodigingsmail met een datum en tijdstip wanneer hij/zij langs kan komen in de teststraat (zie bijlage 3 voor een voorbeeld). Deze kan in de spambox terecht komen. Deze uitnodiging is nodig voor toegang tot de teststraat.
  6. De te testen persoon wordt na controle van zijn/haar identiteitsbewijs getest in de teststraat.
  7. De GGD mailt de uitslag naar de geteste persoon én de op het aanmeldformulier genoemde arts.
  8. Positief geteste personen informeren zelf hun huisarts.

Dit proces loopt dus los van Reiger Boys. Natuurlijk zijn wij als Reiger Boys ook geïnteresseerd in de uitslag en vernemen dit graag via de coördinator. Uiteraard is dit niet verplicht. Onafhankelijk van de uitslag vragen wij je wel de maatregelen zoals beschreven is in het document “Trainen met CORONA beperking” in acht te houden. Dit betekent dus dat je pas weer een training kan verzorgen als je 24 uur geheel klachtenvrij bent.

Met sportieve groet,
Bestuur v.v. Reiger Boys