Jade Diemeer pvdwZaterdag was het zover, een echt voetbalweekend. Beginnen met een eigen wedstrijd, vervolgens mijn pop-gesprek en aansluitend door als pupil van de week en zondag afsluiten met een scoutingdag jong oranje.

We werden met open armen ontvangen door Paula en die behandelde mij als een prinses haha. Zij gaf mij de kleding en legde het e.e.a. uit en begeleidde mij vervolgens naar het Vrouwenteam. Toen was ik bij de bespreking en gingen ze het over tactiek hebben en lieten ze een voetbalfilmpje zien.

Vervolgens ging ik mee de kleedkamer in ze hadden keihard muziek op en gingen omkleden. Toen mocht ik meedoen met de warming-up. Eerst een beetje rek en strekoefeningen om op te warmen en daarna een moeilijke oefening die ik niet snapte. Ik mocht toen met iemand overschieten en een andere oefening doen met corners. Als laatste gingen we op doel schieten vanaf de 16m lijn ongeveer en schoot ik hem heel hard in terwijl de meesten het doel miste.

Na de warming-up ging ik mee de kleedkamer in om het wedstrijdtenue aan te trekken want de wedstrijd begon.

Ik mocht mee het veld op lopen en samen met de aanvoerders mocht ik tossen, de munt van de scheidsrechter de lucht om gooien, haha ik dacht dat ik hem moest vangen maar dat hoefde niet. Daarna mocht ik de aftrap nemen en vervolgens scoren, maar ik schoot eerst op de paal en daarna kwam de bal weer het veld in en mocht ik nog een keer schieten, en schoot ik hem met mijn links in. Voorderest ging ik de wedstrijd kijken het was een hele spannende wedstrijd. Beide teams waren aanvallend maar konden moeilijk scoren. Gelukkig na een 0-1 achterstand kwamen ze gelijk. Na de wedstrijd zat ik in de bestuurskamer en kreeg ik een bal met de handtekeningen en een patatje het was echt heel leuk. En de meiden waren echt superlief voor mij, was een bijzondere ervaring. Dank jullie.

Jade